Daca nu ai avut de-a face pana acum cu lumea criptomonedelor, toata aceasta idee ar putea sa para descurajatoare insa nu e chiar atat de complicat.

Acest articol nu este un sfat pentru investitii si nu sfatuiesc pe nimeni sa faca vre-o achizitie de criptomonede. Pun la dispozitie aceste informatii celor care sunt curiosi cum se desfasoara o tranzactie. Nu raspund pentru faptele nimanui si nu am absolut nimic de castigat de pe urma celor care investesc in criptomonede. Nu sunt un consultant financiar si nici un expert in criptomonede, deci informatiile pe care le gasesti aici trebuiesc verificate.

1. Ai nevoie de un portofel virtual

Daca ai un telefon cu android sau Iphone, navighezi in AppStore, respectiv Playstore si cauti “Trustwallet”. Aceasta aplicatie este dezvoltata de DApps Platform Inc. Site-ul oficial https://trustwallet.com
Mare atentie sa fii pe site-ul oficial, pentru ca sunt si replici ale site-ului, care ar putea sa te jecmaneasca de bani.

2. Creezi un cont in aplicatia TrustWallet

Mare atentie si aici. In procesul de creare al contului, vei primi o insiruire de cuvinte, care este de fapt parola la acest portofel virtual. Trebuie sa notezi aceste cuvinte undeva astfel incat sa nu le pierzi. Daca ajungi in imposibilitatea de a scrie aceste cuvinte, toate monedele virtuale salvate in acest portofel vor fi pierdute. Nu exista resetare parola.

3. Adaugi Gypsycoin(ca moneda de schimb) in portofel

Acest proces inseamna ca doar creezi in aplicatie posibilitatea de a lista aceasta moneda dupa ce o vei cumpara/tranzactiona.

Urmezi acesti pasi:
1) Click pe iconita de “search”
2) cauti ceva ce sigur nu exista
3) Click pe “Add Custom Token”
4) La campul “Network” adaugi “Smart Chain BNB”


5) La Contract Address faci click pe iconita de QR code si scanezi codul QR de la Gypsycoin pe care il gasesti aici si trebuie deschis pe un alt telefon sau computer, ca sa poti sa il scanezi cu telefonul pe care ai instalat Trustwallet: https://bscscan.com/address/0xf0f12eb15ba29362d101fa6e57bbdd708f4043e7

Odata ajuns pe site-ul care arata contractul de la Gypsycoin, faci click pe iconita de QR code care se gaseste langa contract number:


Aplicatia iti va completa automat toate campurile iar apoi va trebui sa dai “OK” sau “Create”.

4. Cumperi BNB Smart Chain

Moenda Gypsycoin foloseste protocolul altei monede mai stabile Binance Coin; De aceea pentru a cumpara Gypsycoin, trebuie mai intai sa cumperi BNB Smart Chain iar apoi vei face conversia in Gypsycoin.

Daca ai urmat toti pasii de mai sus, acum va trebui sa faci click pe “Buy Cripto” din home screen-ul aplicatiei TrustWallet:
1) In aceasta sectiune vei alege BNB Smart Chain iar apoi vei introduce suma de care vrei sa cumperi.
2) Ai la dispozitie 2 platforme prin care poti face tranzactia si se plateste cu cardul. Alegi una din cele doua, completezi toate campurile cerute iar apoi vei, dupa ce tranzactia este efectuata, vei vedea in portofelul virtual moneda cumparata. Dureaza pana la cateva minute actualizarea.

5. Schimbi BNB Smart Chain in Gypsycoin

Odata ce iti apare moneda (BNB Smart Chain) in portofel, faci click pe DApps iar acolo cauti si deschizi “Pancake Swap”.
Daca ai iphone, mergi direct in browser si accesezi acolo https://pancakeswap.finance/swap
1) Faci click pe connect si alegi “TrustWallet”.
2) In cateva secunde ar trebui sa vezi la “BNB” suma cumparata de tine.
(Posibila problema: daca la BNB currency iti arata tot 0, e foarte posibil sa fi cumparat BNB, nu BNB Smart Chain, asa ca trebuie sa convertesti in Trustwallet BNB in BNB Smart Chain.)

3) Faci click pe “select a currency” si acea lista ai posibilitatea sa scrii. In acest camp vei introduce numarul de contract al Gypsycoin pe care il gasesti la acest link https://bscscan.com/address/0xf0f12eb15ba29362d101fa6e57bbdd708f4043e7
4) Daca ai introdus codul corect, sub aces numar iti va aparea numele “GYPSYCOIN”.
5) Faci click pe “Import”, apoi vei primi o avertizare ca nu este o moneda cunoscuta si daca o cumperi, e responsabilitatea ta.
6) Bifezi “I understand” si faci click pe “Import”.
7) La sectiunea “From” vei scrie suma pe care vrei sa o schimbi din BNB iar la sectiunea “To” selectezi “GYPSYCOIN” si click pe “SWAP”.
8) Dupa aprobare si cateva click-uri de “Ok” sau “Accept”,tranzactia va avea loc iar in cateva minute maximum ar trebui sa vezi moneda in portofelul tau ceva de genul acesta: 


Pentru a urmari un grafic al criptomonedei, poti accesa acest link: https://poocoin.app/tokens/0xf0f12eb15ba29362d101fa6e57bbdd708f4043e7

Daca doresti sa schimbi banii, urmezi acelasi proces: vei schimba din GYPSY in BNB iar apoi vei vinde BNB. Mare atentie la taxe!
Orice tranzactie presupune o mica taxa!

Daca pe parcurs intampini probleme, da un search pe youtube. Trustwallet este un portofel popular si sunt o multime de tutoriale,